Korupaja perheille

26.9.2019

Vanhempien ja lasten yhteinen korupaja

MLL:n Liedon paikallisyhdistys järjestää kaikille sopivan kurssin, jossa valmistetaan koru tai avaimenperä lasikapussitekniikalla.

Kurssi järjestetään torstaina 10.10. kello 17-19 Perhepesässä (Kirkkotie 9, Lieto). MLL tarjoaa kurssin ja yhden korun per lapsi veloituksetta. Mikäli aikaa jää, voi lisäkoruja askarrella omalla kustannuksella (korut ovat edullisia, muutaman euron kpl). Myös mahdolliset ketjut maksetaan kulutuksen mukaan. Kurssi sopii kaikenikäisille ja aiempaa kokemusta ei tarvitse olla, mutta lapsella pitää olla oma aikuinen mukana.

Tervetuloa askartelemaan!

Lasikapussitekniikasta:

Koruja tehdään kiinnittämällä omia kuvia lasitteen avulla kapusseihin ja kiinnittämällä kapussit korupohjiin. Näin voi valmistaa esimerkiksi riipuksen, korvakorun tai avaimenperän. Koruihin voi käyttää omia kuvia, lehtileikkeitä, kuviopapereita tai lasertulosteita (mustesuihkutulostimen jälki saattaa levitä. Valokuvapaperi voi taas olla liian kiiltävää, jolloin kapussi ei välttämättä tartu kunnolla).

Parhaan tuloksen saa tulostamalla kuvat paksummalle (esim. 160 g) tulostuspaperille lasertulostimella. Älä leikkaa kuvia irti paperista etukäteen. Kurssilla on myös lehtiä, joista voi valita kuvia. Käytettävät lasit ovat pyöreitä (10, 12, 14, 16, 18, 20, 25, 30 ja 40mm) tai soikeita (25x18 mm) ja kuvat kannattaa valita niiden mukaisesti.