[1-10] [11-19]
Lastentavarain kirppis järjestetään tänä syksynä Liedon keskuskoulun liikuntasalissa 14.10. klo 11-13
Jäsenkirje 2/2017 (13.10.2017)
Hyvä jäsen, Ilmassa on jo vahva syksyn tuoksu, puut ovat pukeutuneet upeaan väriloistoon ja lapset ovat päässeet hyppimään kuralätäköissä. MLL:n Liedon paikallisyhdistys on ehtinyt järjestää syyskauden aikana jo Tatu ja Patu -teatteriesityksen, perinteisen lastentavarakirpputorin, peuhuja ja kahviloita. On ollut mukava nähdä runsain mitoin jäseniä mukana näissä tapahtumissa!
Supersuosittu maatilapäivä Liedon Suopohjassa järjestetään Uusitalon tilalla jälleen lauantaina 19.8 klo 9-17
Maksuton lapsiperheiden piknik-tapahtuma Perheiden Taiteiden Yö järjestetään Turun Taiteiden yönä torstaina 17.8. klo 17–20 Vartiovuorella.
Vuosittaista ja valtakunnallista leikkipäivää vietetään 13.5.2017. Leikkipäivä kutsuu aikuisia ja lapsia viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikkien. Leikkipäivä ei itse asiassa ole vain yksi päivä, vaan jotain paljon suurempaa! Leikkipäivä edistää leikkiä monin tavoin, kuten jakaa monipuolista leikkitietoutta, kerää leikkiperinnetietoa ja kannustaa ihmisiä heittäytymään leikin vietäväksi.
Yksinäisyys on monen lapsen ja nuoren elämänlaatua heikentävä kipeä tunne. Liedon kunnan sivistyspalvelut pilotoi Ella-sovellusta, jonka avulla vanhemmat voivat etsiä kavereita lapsilleen
Me Mannerheimin lastensuojeluliitossa pidämme varhaiskasvatukseen kohdistettavia leikkauksia vahingollisina ja lyhytnäköisinä. Lapsen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja oikeuksien toteutumisen näkökulma on jäänyt päätöksenteossa sivuun. Lapsivaikutusten ohella myös pitkäaikaiset taloudelliset vaikutukset on sivuutettu, sillä varhaiskasvatusoikeuden rajaaminen ja ryhmäkokojen suurentaminen heikentävät varhaista tukea ja siten lisäävät korjaavien palveluiden tarvetta ja kustannuksia.
Uusi jäsenkirjeemme liitteenä, ole hyvä! Liedon yhdistykset jäsenet saavat sen joko suoraan sähköpostiin tai perinteisenä kirjeenä.